Протягом наступних двох років в Україні планують побудувати 10 біометанових заводів

0

До кінця 2023 року в Україні планують побудувати 5 заводів із виробництва біометану, а наступного року – ще мінімум стільки ж.

Про це заявив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики ВРУ Олександр Гайду на нараді з представниками Мінагрополітики, Міненерго, Мінекономіки, Державної митної служби, операторами ГТС та асоціацій, пише АПК-Інформ.

«Цього року Європейський інвестиційний банк планує виділити $50 млн для підтримки агропереробки, зокрема розвитку виробництва біометану та біоетанолу. Сподіваємось, це тільки початок. Відповідно, ми як законодавці, готові підтримувати наших аграріїв у цих ініціативах, тож працюємо над законопроєктами», – зазначив Гайду.

Також він зауважив, що найбільше біометану в Україні можна генерувати із соломи зернових культур та стебел кукурудзи, які зазвичай залишаються на полях після жнив.

«Оскільки Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських земель, то потенціал виробництва біометану великий. Бачимо зацікавленість аграріїв. А отже, будуть і нові робочі місця, нові підприємства», – підкреслив Олександр Гайду.