Попри війну бізнес готовий інвестувати в українську економіку, – Юлія Свириденко

0

Підготовка до великої приватизації, запуск пілотного проекту з допомоги бізнесу оцінити збитки, завдані рф, та діджиталізація реєстрів.

Ці та інші актуальні питання під час зустрічі обговорили Перший віцепрем’єр-міністр – Міністром економіки України Юлія Свириденко і голова Фонду державного майна України Рустем Умєров, інформують у Мінекономіки.

Рустем Умєров повідомив, що протягом січня ФДМУ залучив 738 млн грн інвестицій на приватизаційних аукціонах. А в планах фонду – до кінця лютого отримати ще щонайменше 480 млн грн від продажу держмайна. Крім того, Фонд зберіг 72 млн грн завдяки запобіганню зловживанням у податковій оцінці.

Юлія Свириденко наголосила, що частка держави в економіці має зменшуватись, відтак більшість державних підприємств має знайти нових ефективних власників.

«Основна мета приватизації – економічне зростання. На занедбане виробництво приходить новий власник та вкладає кошти в його оновлення. Ми бачимо, що, попри війну, бізнес готовий інвестувати в українську економіку», – зазначила Перший віцепрем’єр.

Також сторони обговорили виконання доручень Уряду щодо передачі держпідприємств до Фонду Держмайна, а також поточний статус управління ними.

Рустем Умєров запевнив співрозмовницю, що паралельно з цим ФДМУ працює над створенням прозорої системи управління землею, запуском великої приватизації та діджиталізацією реєстрів. В планах фонду – створення прозорої цифрової системи управління державними підприємствами.