Україна та Польща обговорили можливості втілення гуманітарної місії «Grain from Ukraine»

0

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з Надзвичайним і Повноваженим Послом Республіки Польща в Україні Бартошом Ціхоцкі.

Під час зустрічі йшлося про механізми, інструменти й напрями впровадження програми «Grain from Ukraine», повідомляють у Мінагрополітики.

Сторони обговорили можливості розширення кола партнерів-учасників гуманітарної програми, нагальні питання щодо механізмів її фінансування та процедуру взаємодії учасників на кожному етапі впровадження гуманітарної місії.

«Реалізація ініціативи – спільна робота України та партнерів і для нас важливо, щоб вона була максимально ефективною. Від цього залежить не лише економічна стабільність нашої країни у складний час, а й загалом продовольча безпека світу», – зазначив Микола Сольський.

Міністр також підкреслив важливість застосування усього можливого транспорту, який дозволяє збільшувати обсяги експорту української агропродукції. Бартош Ціхоцкі наголосив, що Польща й надалі активно підтримуватиме Україну, зокрема, у питаннях забезпечення продовольчої безпеки світу.