«Сподіваємося на підтримку ФАО в питанні пролонгування «зернової ініціативи», – Юлія Свириденко

0

Угоду між Кабінетом Міністрів і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН – FAO (ФАО) про створення в Україні Проєктного офісу ФАО та надання організацією допомоги нашій державі підписано обома сторонами 4 листопада 2022 року.

Про це повідомляють у Мінекономіки.

З української сторони документ за дорученням Уряду підписала Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко. Від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН – заступник Генерального директора ФАО Лоран Тома.

«Від імені українського народу та від наших виробників дякую за допомогу, яку надала та продовжує надавати ФАО з початку широкомасштабного вторгнення росії. Зокрема, завдяки реалізації ФАО в Україні Плану швидкого реагування, відновлюються виробничі та експортні потужності української агросфери. А також поліпшується життя людей, яким ФАО надає допомогу. Переконана, з відкриттям Проєктного офісу співробітництво між ФАО та Україною, яке триває вже багато років, отримає нову динаміку.

Посилення співпраці важливе сьогодні й з огляду на необхідність пролонгування «зернової ініціативи», терміни якої спливають 19 листопада. Україна сподівається на підтримку ФАО з цього питання. Це надзвичайно актуально і для України, і для країн, де є проблеми з продовольчою безпекою», – зазначила Юлія Свириденко.

У свою чергу, заступник Генерального директора ФАО Лоран Тома підкреслив, що після початку широкомасштабних бойових дій ФАО розширила свою діяльність в Україні для підтримки сільгоспвиробництва та продовольчих систем з метою захисту  постраждалих від війни домогосподарств та громад

«Ця угода дозволяє розширити співпрацю в країні, підвищити сільськогосподарський потенціал України та захистити продовольчу безпеку кожного вразливого українця», – зазначив Лоран Тома.