В Україні дешевшає морква

0

На цьому тижні в Україні спостерігається зниження відпускних цін на моркву.

Про це пише EastFruit.

Як зазначають учасники ринку, основними причинами негативних цінових коригувань на моркву стали вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення постачання моркви з господарств.

Нині українські фермери намагаються продати моркву оптом по 12-16 грн/кг ($0,09-0,14/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Виробники намагаються реалізовувати моркву не надто високої якості, яка не підлягає тривалому зберіганню, що також суттєво впливає на відпускні ціни в даному сегменті.

Відзначається, що покращення погодних умов дозволило фермерам відновити збиральні роботи. У результаті цього пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а от її якісні характеристики не завжди влаштовують покупців, що є ще одним фактором зниження відпускних цін.

Водночас уточнюється, що відпускні ціни на моркву в Україні на сьогодні в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року. За словами ключових гравців ринку, відпускні ціни в даному сегменті знижуватимуться до заморозків, після чого стабілізуються».