Виробництво цукру у світі зросте на 4,5%

0

У сезоні 2022/2023 МР очікується профіцит світового балансу цукру понад 5,5 млн тонн, що пов’язано з очікуваннями збільшення виробництва цукру в поточному сезоні на 4,5% порівняно із сезоном 2021/2022 МР до рекордного за останні 5 років рівня — 181,9 млн тонн.

Про це йдеться у звіті Міжнародної організації по цукру ISO, пише Agroportal.ua.

Ключовим фактором, що вплинув на збільшення оцінки загального обсягу виробництва цукру в світі у 2022/2023 МР, стало збільшення виробництва цукру в низці таких країн:

  • Бразилія — на 5,4 млн тонн порівняно з минулим сезоном;
  • Таїланд — на 1,9 млн тонн;
  • Китай — на 0,4 млн тонн.

За оцінкою ISO, рівень споживання цукру у сезоні 2022/2023 МР збільшиться на 0,51% — до 176,3 млн тонн.

Збільшення обсягів експорту в 2022/2023 МР становитиме 1,8% — до 62,9 млн тонн. Водночас імпорт у новому сезоні скоротиться на 0,81% та становитиме 60,5 млн тонн.

Прогнозований профіцит світового балансу та торгового балансу вплине на збільшення світових запасів цукру. За прогнозною оцінкою ISO, у 2022/2023 МР світові запаси цукру зростуть на 3,2 млн тонн порівняно з 2021/2022 МР — до 96,3 млн тонн.