Понад 5000 аграріїв вже зареєструвалися в ДАРі

0

За останній тиждень до Державного аграрного реєстру приєдналися ще понад 2 тисячі аграріїв. Загалом від початку запуску платформи на ній зареєструвалися 5 190 агровиробників, кількість реєстрацій щодня зростає.

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, повідомляють у Мінагрополітики.

Він нагадав, що з 1 вересня у ДАРі розпочнеться прийом заявок у межах двох програм допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Перша – це виплата на гектар у розмірі 3100 грн на 1 га (максимальний розмір – до 120 га), друга – допомога тим, хто утримує від 3-х до 100 корів (виплата – 5300 грн на корову).

‍«Обмежень щодо реєстрації немає, підтримку зможуть отримати виробники с/г продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Єдина та обов’язкова умова – земельні ділянки та поголів’я мають бути офіційно зареєстровані», – зазначив Башлик.