Мінагрополітики посприяло у поверненні 270 га земель для сортодослідження

0

На Хмельниччині запрацює новий структурний підрозділ Інституту експертизи сортів рослин – Славутський відділ Шепетівського району.

Про це повідомляє Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак.

Він побував із робочим візитом у Хмельницькій області, зокрема у регіональній філії Інституту.

«Останні кілька років ця земля на Хмельниччині у 270 га використовувалася не за призначенням. Нещодавно це питання було вкотре актуалізовано під час наради у Міністерстві та здійснено заходи з повернення землі Інституту. Наразі можемо констатувати, що історія завершена позитивно і ділянка у 270 га від ДП «Центр сертифікацій та експертизи насіння» повернута Інституту і використовуватиметься винятково для наукової діяльності», – розповів Ігор Віштак.

Також він додав, що тут проводитиметься експертиза сортів рослин озимих, ярих культур та картоплі.

За словами Ігоря Віштака, під час робочої поїздки було надано адміністративну, методичну та організаційну допомогу Хмельницькій філії для налагодження повноцінної роботи нового підрозділу. Також відбулася зустріч із Директором управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА Олегом Омелянюком, з яким було обговорено хід збирання врожаю та готовність до посівної з врахуванням непростих реалій сьогодення.