Денис Шмигаль відвідав фермерське господарство, яке за програмою «єРобота» розширює площі садів

0

Урядові грантові програми покликані створити нові робочі місця й компенсувати ті, що були втрачені через воєнні дії та руйнування інфраструктури, аби українці могли повертатися із закордону.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час ознайомлення з господарською діяльністю ТОВ «Сад Переяслава» e межах робочої поїздки урядової делегації до Київської та Черкаської областей.

«На отримання грантів за програмою «єРобота», яку ініціював Уряд, надійшло вже більше 5 тисяч заявок. Зараз відповідні експерти та банки їх опрацьовують. Перші понад 100 заявок уже в роботі. Сьогодні ми відвідали одне з таких господарств на Київщині. Фермер подав грантову заявку, отримав позитивну відповідь і тепер буде продовжувати розширювати своє фермерське господарство, а саме горіхові сади та сади ліщини», — відзначив Шмигаль.

Микола Сольський наголосив, що сьогодні у час постійних викликів для нашої країни, саме сільське господарство може і готове стати основою для розвитку малого й середнього підприємництва в Україні. Мінагрополітики вже погодило перші чотири гранти на розвиток садівництва майже на 17 млн грн.

Директор підприємства розповів Главі Уряду, що подав заявку на участь у проекті через Дію. Мав усі необхідні документи, тому процес пройшов зручно та швидко. За умовою програми, 30% фінансування покладається на заявника, 70% — це грантові кошти. На підприємстві підкреслили, що це суттєва допомога від держави, яка допоможе розширити площу садів.

ТОВ «Сад Переяслава» спеціалізується на вирощуванні ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників, відтворенні рослин, переробленні та консервації фруктів і овочів. Наразі господарством освоєно 14,25 га земельної площі. За рахунок гранту планується розширення виробничої діяльності до 44 га. На сезон активного плодоношення до роботи на підприємстві буде залучено 125 осіб.