Мінагрополітики погодило перші чотири гранти на розвиток садівництва майже на 17 млн грн

0

Міністерство аграрної політики та продовольства України видало перші чотири накази про надання гранту для закладки садів та ягідників на загальну суму 16,8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За останній місяць Ощадбанк опрацював заявки від 61-го агропідприємства і в результаті передав на розгляд Мінагрополітики 40 із них: 33 – на розвиток садівництва, 7 – теплиць. Робочі групи міністерства вже опрацювали 23 заявки і за чотирма вищезгаданими погодили надання гранту. Наразі на розгляді перебуває ще 1 заявка на отримання гранту для створення або розвитку тепличного господарства та 16 – на закладку саду.

Як розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, гранти з теплиць дозволяють агропідприємцям залучити до 7 млн грн, під закладку садів – до 10 млн грн. А загалом на програму держава виділить 16 млрд грн.

«Так в умовах війни Уряд закладає надійну платформу для підтримки економіки, яка дасть поштовх збереженню і створенню робочих місць, сплаті податків у державну казну. Агро завжди було драйвером розвитку української економіки. І сьогодні, у час постійних викликів для нашої країни час, саме ця галузь може і готова стати основою для розвитку малого й середнього підприємництва в Україні», – зазначив він.