Бразилія сприятиме Україні на всіх рівнях — Посол Бразилії в Україні

0

14 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у рамках робочого візиту до Львова зустрівся з Послом Бразилії в Україні Нортоном де Андраде Мелло Рапеста. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У ході зустрічі пан Посол висловив свою прихильність уряду України, а також підкреслив, що уряд Бразилії поділяє позицію України щодо питання із зерном та готовий надалі співпрацювати у цій сфері, надаючи нашій державі необхідну допомогу.

Окремо він наголосив, що Україна та Бразилія має дуже тісні зв’язки понад 130 років, і його країна зацікавлена в тому, щоб і надалі укріплювати цю співпрацю та сприяти подальшому економічному розвитку України.

Міністр Микола Сольський ініціював створення Ради виробників й експортерів зерна та проведення конференцій, присвячених питанням розвитку та обміну досвідом і технологіями агропромисловості.

Результатом зустрічі стане подальше обговорення між США, Канадою, Австралією, Бразилією формату спільних заходів для формування єдиної позиції з питань експорту олійних та зернових культур, а також обміну досвідом у таких сферах, як плодоовочівництво, тваринництво та інших.

Посол Бразилії висловив готовність сприяти такій співпраці на всіх рівнях для поглиблення тісного історичного зв’язку наших держав.