У продаж почали масово надходити огірки відкритого ґрунту, ціни на які значно збільшилися в порівнянні з минулим сезоном

0

В Україні стартував сезон масового продажу огірка відкритого ґрунту. При цьому, сезон реалізації цих овочів, як і всіх ранніх овочів, розпочався з помітним запізненням через окупацію Херсонської області, яка є лідером з виробництва ранньої продукції.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що огірки відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни. Відпускні ціни на цю продукцію озвучуються в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому в 3,5 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов’язують із окупацією Запорізької області, яка в минулі сезони була лідером із вирощування огірка у відкритому ґрунті та в літніх теплицях. На сьогоднішній день поставки цієї продукції із Запорізької області практично не здійснюються.

Також на високі ціни на огірки спричинило подорожчання логістики. При цьому варто враховувати, що суттєво збільшився час транспортування плодоовочевої продукції між областями, що не завжди позитивно впливає на якісні характеристики овочів.