Агровиробники потребують фінансування як ніколи раніше – Денис Башлик

0
Currency and money in soil with young plant seedlings representing sustainable develepment, finance, economic investment, and finacial growth for the future.

15 червня відбулася зустріч Консультативної Ради Проекту «Розвиток доступу агросектору України до ринків капіталу» (UACMD), метою якої стало висвітлення роботи проекту за останнє півріччя, презентація нових можливостей для доступу агросектору до фінансування в умовах обмежень через відсутність ліквідності на місцевому фінансовому ринку, а також обговорення потенційних наступних кроків проекту для їхнього вирішення під час війни та у повоєнному відновленні.

Проект здійснюється Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, Група Світового банку) у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією, повідомляють у Мінагрополітики.

«Попри усі труднощі, з якими цьогоріч довелося зіштовхнутися агровиробникам: здорожчання МТР, палива, розірвану логістику, відповідно, неможливість реалізувати зерно за ринковими цінами в повному обсязі, – усі вони продовжують працювати на полях, а отже питання фінансування для агросектору наразі залишається критично важливим. Міністерство продовжує надавати державну підтримку, але ресурси в поточних умовах обмежені», – зауважив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Він додав, що разом з проектом IFC та колегами з інших міністерств та Уряду, Мінагрополітики працює над вдосконаленням аграрних розписок – важливого фінансового інструменту для фермерів, щоб реалізувати їхній потенціал, зокрема в межах розробленого законопроекту №2805-д.

«Ми віримо, що всі ці дії дозволять нам перемогти у війні та відбудуватися, ми працюємо над обома цими завданнями щодня. Найголовніший сигнал світові – українці вірять у свою країну і доводять це на діях. Ми платимо свою високу ціну. Водночас нам сьогодні дуже потрібна допомога від світу, від міжнародних партнерів», − пілсумував заступник Міністра.