Україну чекає найскладніша в історії збиральна кампанія

0
default
Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
“Тепер починаємо підготовку до збору врожаю. І розуміємо основні виклики, які стоять зараз перед аграріями” – зазначив він.
За словами міністра, першим викликом є необхідність вивозу урожаю. Тому зараз Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України, адже через блокування росією українських портів в Україні залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур.
Другим викликом є збереження нового врожаю.
“Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн” – пояснив Шмигаль.
Третім викликом він назвав забезпечення пального для аграріїв, тож під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю.
“Уряд вжив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію. Тепер маємо не менш успішно провести жнива та збір урожаю” – підсумував премʼєр-міністр.