Микола Сольський провів зустріч із Федеральним Міністром продовольства і сільського господарства ФРН Джемом Оздеміром

0

12 травня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів першу зустріч із Федеральним Міністром продовольства і сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина Джемом Оздеміром.

Про це повідомляють у Мінагрополітики.

«Світова спільнота на боці України, і це боротьба за спільні цінності, які сповідують Україна та Європа. Ми однозначно підтримуємо Україну. Ви і ваша країна заслуговуєте на нашу солідарність і підтримку», – наголосив Міністр продовольства і сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина Джем Оздемір.

Микола Сольський подякував Джему Оздемірові, а також висловив подяку Уряду ФРН та всім німцям, які підтримують Україну.

«Для нас легше закінчити цю війну, коли є підтримка. Аграріям України потрібно працювати в таких умовах, і вони працюють, незважаючи на війну», – зазначив Микола Сольський.

За його словами, найбільшою проблемою залишаються заблоковані шляхи постачання експорту зерна.

«Оскільки основним шляхом для експорту є порти Чорного моря, які наразі заблоковані, Україна розробляє логістику та максимально, наскільки це можливо, вивозить с/г продукцію через залізничні шляхи та дунайські порти. У квітні було експортовано близько 1 млн тонн зерна. З таким обсягом нам знадобиться декілька років, щоб продати українське зерно», – акцентував Микола Сольський.

Україна шукає вихід з ситуації, і підтримка Європи у цьому питання важлива.

Міністр продовольства і сільського господарства ФРН Джем Оздемір висловив намір щодо відкриття представництва їхнього міністерства в Україні.

Нагадаємо, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на запрошення Федерального Міністра продовольства і сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина перебуває з робочим візитом у м. Штутгарт, де відбудуться двосторонні зустрічі з учасниками Конференції міністрів сільського господарства G7.

На зустрічі G7 у Штутгарті 13 та 14 травня 2022 року міністри сільського господарства Великої сімки обговорять аспекти аграрного та харчового сектору та напад росії на Україну.