KWS завершує комплексний інвестиційний проєкт з виробництва насіння цукрових буряків

0

Із введенням в експлуатацію ще одного заводу з дражування насіння в Айнбеці селекційна компанія KWS завершує інвестиційний пакет у 51 мільйон євро для розширення та модернізації виробництва насіння цукрових буряків.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Проєкт, який було реалізовано у кілька етапів, збільшує потужності виробництва і дозволяє бути гнучкішими у поставках клієнтам більшого різноманіття гібридів. Таким чином, виробничі потужності насіння цукрових буряків готові до майбутніх викликів галузі” – зазначають у KWS.

Загалом 150 співробітників компанії працюють на ділянках контролю виробництва, лабораторії, технології вирощування та наукових досліджень на виробничій площі близько 42 000 квадратних метрів. З 2019 року функціонує новостворений логістичний та складський центр. Наступного року у зведеному для цього цеху було побудовано центр протравки та пакування. На останньому етапі проєкту було введено в експлуатацію додаткову систему дражування. Тут насіння попередньо обробляють, очищують, висушують та надають круглу форму. Завдяки новій системі потужності цієї виробничої ділянки зросли майже на дві третини. Системи рекуперації тепла та багаторазового використання технічної води забезпечують зниження споживання ресурсів.

“На додачу до класичної селекційної роботи технології та оцифрування даних відіграють все більш важливу роль у розробці високопродуктивного насіння, стійкого до хвороб та зовнішніх умов. Зараз новозбудований завод дозволяє нам виробляти ефективніше та пропонувати фермерам високоякісний та повний асортимент продукції. Розширення та модернізація виробництва цукрового буряку в Айнбеку є стратегічною інвестицією у нашу конкурентоспроможність і подальше успішне позиціонування на ринку. Я хотів би привітати усіх причетних, хто долучився до реалізації цього багаторічного проєкту”, – пояснює Доктор Пітер Хофман, відповідальний за Бізнес-підрозділ Цукрових буряків у Виконавчій раді KWS.