Кабмін відшкодує морські та залізничні збитки

0

Кабінет міністрів України унормував деякі питання гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом.

Відповідне розпорядження КМУ від 20 березня п.р. №255 підписав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише agroportal.ua.

Відповідно до документу, Міністерству інфраструктури разом із Міністерством економіки та Міністерством фінансів доручено забезпечити виділення коштів із резервного фонду держбюджету для відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії рф проти України та воєнних дій на території України, і в разі відмови страхувальниками надати страхове покриття фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден і суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та прапорами іноземних держав, якщо такі судна перебувають в акваторії українських портів у Дунайському регіоні.

Також відшкодування збитків також передбачено власникам та/або операторам рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії 1435 мм, у разі перебування такого рухомого складу на території України.