Україна та Канада мають намір розширити угоду про вільну торгівлю cufta

0

Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко та Міністр зовнішньої торгівлі, підтримки експорту, малого підприємництва та економічного розвитку Канади Мері Інг під час онлайн-зустрічі 27 січня анонсували проведення переговорів щодо модернізації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA).

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Сьогодні, коли ми відзначаємо 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Канадою, модернізація CUFTA є взаємовигідною для підприємств та споживачів наших держав», – відзначила пані Свириденко.

Канада вже три десятиліття є важливим торговельним партнером України. Так, за результатами 2021 року обсяг експорту українських товарів зріс майже вдвічі – з 81,3 до 160,1 мільйонів доларів США. CUFTA дозволила експортерам обох країн використовувати більше можливостей, покращила умови доступу до ринків та створила більш передбачуване та прозоре торгове середовище.

Під час майбутніх перемовин щодо модернізації CUFTA Канада та Україна обговорять можливість розширення співпраці в багатьох аспектах. Зокрема, в сфері послуг, інвестицій, електронної торгівлі, працевлаштування та навколишнього середовища. Сторони мають намір забезпечити рівні можливості для міжнародної торгівлі, особливо для підприємств малого та середнього бізнесу.

Інтеграція нових положень у CUFTA диверсифікує та розширить торговельну співпрацю між Канадою та Україною, що сприятиме довготривалому економічному зростанню.