У 2022 році «Контінентал» вирощуватиме новий сорт картоплі, що підходить для виробництва картоплі фрі

0

«Контінентал Фармерз Груп» продовжує розширювати картопляний напрям. У 2022 році компанія запустить товарне виробництво нового сорту картоплі — Фонтане, яка підходить для приготування картоплі фрі.

Про це повідомляє прес-служба холдингу.

Зазначається, що в «Контінентал» почали вирощувати його ще минулого року для отримання першої репродукції, яку використають як насіннєвий матеріал у сезоні-2022. Цього року під картоплю сорту Фонтане відведено 228 га.

«Контінентал» стане одним із перших виробників, які вирощують сорт Фонтане у виробничих масштабах. Головне завдання, яке ставить перед собою Компанія цього сезону, — відпрацювати технологію вирощування та сформувати товарний запас насіння.

«Сорт Фонтане доволі універсальний, його можна використовувати як столовий, для виробництва крохмалю й чипсів. Але насамперед він підходить для приготування картоплі фрі, — прокоментував керівник кластера «Картопля» Компанії «Контінентал» Орест Кравчук. — Особливість сорту — високий вміст сухих речовин, а саме крохмалю. Це дозволяє сформувати якісний кінцевий продукт — палички фрі. Картопля цього сорту велика, на відміну від столового або крохмального. Калібр бульб перевищує 50 мм у поперечному перерізі. Вони мають видовжену овальну форму, що також важливо для формування палички фрі».