У Мінекономіки затвердили низку рішень щодо захисту українських виробників на внутрішньому ринку

0

22 грудня під головуванням Першої віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалася низка питань щодо захисту українських товаровиробників на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За результатами проведених антидемпінгових розслідувань Комісія встановила наявність обґрунтованих підстав для застосування антидемпінгових заходів строком на 5 років щодо імпорту в Україну:

  • фанери походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробника-експортера ВАТ “ФанДОК” – 25,71 %, для виробника-експортера ВАТ “Мостовдрев” – 25,71 %, для виробника-експортера ВАТ “Борисовдрев” – 25,71 %, для інших виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 41,35 %;

  • деревостружкових плит походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 45,14 %, для виробників та експортерів з Російської Федерації – 18,19 %;

  • крохмалю картопляного походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 23,8 %.

Разом з цим вирішено продовжити на 5 років дію антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну плит деревоволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Російської Федерації.

Окрім того, Комісія прийняла рішення, якими порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну склотари походженням з Республіки Білорусь та спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів сирів незалежно від країни походження та експорту.