Україна готова нарощувати експорт зерна й олійних до Туреччини – Роман Лещенко

0

Україна готова збільшити поставки зернових і олійних культур до Туреччини.

Про це в інтерв’ю турецькому агентству DHA заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, пише АПК-Інформ.

Голова Мінагрополітики зазначив, що Україна та Туреччина вже давно й плідно співпрацюють у сфері сільського господарства, однак внаслідок пандемії коронавірусу товарообіг аграрної продукції між країнами дещо знизився. Пропри це, на його думку, існують гарні перспективи для нарощування співпраці двох країн.

«Ми бачимо можливості для зростання експорту зерна та олійних культур і в той самий час зацікавлені в збільшенні імпорту азотних добрив із Туреччини до України. Також наші країни можуть плідно співпрацювати у сфері виробництва сільгосптехніки», – сказав Лещенко.

Він назвав Туреччину «сильним глобальним гравцем на світовому ринку сільгосппродукції». Україна, у свою чергу, є третім за величиною експортером сільськогосподарської продукції в світі.

«Ми розуміємо, що наші продукти харчування сьогодні необхідні всьому світу під час пандемії та глобальної зміни клімату. Тому ми без вагань знаходимо шляхи співпраці, засновані на взаємних інтересах», – підкреслив міністр.