Укладання угоди по промисловому безвізу – найбільша інвестиція в довіру до українських виробників, – Тарас Качка

0

Укладання Угоди АСАА стане сигналом усьому світу, що в Україні нормальне промислове виробництво, якому можна довіряти. Україна вже має позитивну оцінку першого етапу оцінювання української інфраструктури якості. У вересні розпочнеться другий етап оцінювання окремих складових.

Про це зазначив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«По «промисловому безвізу» ми пройшли першу паперову стадію з оцінювання і вже маємо позитивну оцінку. У вересні розпочнеться другий етап з оцінювання метрології. Сподіваюся, до кінця року ми прийдемо до підписання Угоди АССА. Головний ефект полягатиме в одному – це найбільша інвестиція в довіру до українських виробників», – підкреслив  Качка.

Відповідно до Національної економічної стратегії – 2030, одним із пріоритетних векторів розвитку є промисловість. Підтримка цього сектору для забезпечення її ефективності та конкурентоспроможності сприятиме зміцненню позиції на ринках збуту, інтеграції українських виробників до глобальних ланцюгів вартості, нарощуванню обсягів виробництва та експорту, а також створенню нових робочих місць.

Серед кроків, які Уряд планує здійснити для розвитку вітчизняної промисловості – стимулювання залучення інвестицій, покращення доступу до фінансів, впровадження Індустрії 4.0, сприяння регіональному розвитку, розвиток індустріальних парків, впровадження інноваційних технологій, розвиток українського машинобудування, хімічної, агро- та харчової промисловості, розвиток оборонно-промислового комплексу.

«Одна з речей, яку держава може зробити для бізнесу – це переконати весь світ, що наші інженери мислять глобальною мовою. Це відмова від радянських стандартів, Угода по «промисловому безвізу», технічне регулювання та інше. Тобто переведення на нормальну глобальну інженерну мову того факту, що Україна є промислово розвиненою державою», – наголосив Тарас Качка.