Мінекономіки роз’яснило особливості угоди про «промисловий безвіз»

0

13 травня за ініціативи Мінекономіки та підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) відбувся вебінар на тему: «Сучасна стандартизація України: роль і значення для Угоди АСАА».

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Як зазначається, захід спрямований на підвищення обізнаності всіх зацікавлених сторін щодо підготовки до укладання Угоди АСАА, яка є пріоритетом Президента України та Уряду. Укладення так званого «промислового безвізу» сприятиме надходженню інвестицій, покращенню якості безпечності промислової продукції та спростить доступ українським промисловим товарам на європейські ринки.

Під час вебінару представниками Мінекономіки надано роз’яснення з важливих для бізнесу питань щодо внесення змін у законодавство у сфері стандартизації, зокрема, щодо затвердження правил формування переліків національних стандартів для цілей застосування технічних регламентів.

Учасників поінформували щодо ролі національної стандартизації при укладенні Угоди АСАА, розвитку національного органу стандартизації. Також розглянули питання щодо процедур оцінки відповідності вимогам технічних регламентів – електромагнітна сумісність обладнання, радіо- та телекомунікаційне обладнання, машини тощо, та обговорили очікування бізнесу стосовно перспектив укладення Угоди АСАА.