В Україні прийнято законопрект про агрострахування

0

Верховна рада України в першому читанні прийняла законопроект №5104, яким запроваджується новий інструмент підтримки аграріїв – агрострахування з державною підтримкою.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Агрострахування використовується в багатьох країн світу і є ефективним інструментом для  мінімізації негативних наслідків від нестабільних погодних умов або інших непередбачених ситуацій. Запровадження агрострахування в Україні є надзвичайно важливим рішенням для українських аграріїв, які зможуть використовувати ефективні інструменти управління ризиками та забезпечать успішне функціонування аграрної галузі», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Законопроект визначає механізм надання держпідтримки, учасників ринку, об’єкти страхування, страхові продукти, страхові ризики, страхові випадки та вимоги до договорів. Також документом будуть скасовані положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий Пул та уточнені повноваження Уповноваженого органу, що здійснює державний нагляд за страховою діяльністю.

Реалізація законопроекту надасть аграріям надійний та прозорий інструмент підтримки, що сприятиме їх фінансовій стабільності та розвитку діяльності. Крім того, страхування агропродукції з державною підтримкою направлений на розширення кола застрахованих осіб, що сприятиме збільшенню обсягів надходжень до державного бюджету.