Почали діяти нові правила торгівлі з країнами СНД

0

Сьогодні, 13 квітня, почали діяти нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами Союзу незалежних держав (СНД).

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

«Торгівля товарами буде здійснюватися в рамках чинного законодавства України та враховуючи вимоги країн призначення, а також міжнародні вимоги та правила», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з метою обговорення умов взаємної співпраці та погодження двосторонніх форм ветеринарних сертифікатів Держпродспоживслужба протягом 2020-2021 років провела перемовини та консультації з представниками Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

У результаті були погоджені двосторонні форми ветеринарних сертифікатів для експорту із України до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану. Ознайомитися з ними можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» за посиланням.

Також продовжується робота над погодженням форм сертифікатів на експорт до Вірменії, Узбекистану, Киргизстану. Після ухвалення відповідних документів вони будуть опубліковані на вебпорталі Держпродспоживслужби.