Лісова опікунська рада (FSC) сприяє взаєморозумінню в забезпеченні відповідального лісогосподарювання

0

FSC Україна презентувала посібник «Лісова сертифікація за вимогами FSC національного стандарту для України: можливості для зацікавлених сторін», що допоможе досягти балансу інтересів місцевих громад, неурядових природоохоронних організацій, інших зацікавлених у сертифікації сторін та лісогосподарських підприємств.

Про це повідомляє прес-служба FSC.

У рамках перехідного періоду до FSC національного стандарту системи ведення лісового господарства FSC-STD-UKR-01-2019 це вже другий посібник. Він призначений для широкого кола зацікавлених сторін та визначає їхні можливості та права у взаємовідносинах із лісовими господарствами, які прагнуть підтвердити відповідальне ставлення до людей і природи. 

«Підготовка посібника є нашим внеском до інструментарію взаємодії зацікавлених сторін і лісових господарств задля підвищення взаєморозуміння та попередження конфліктів навколо лісів. Надалі – його впровадження та практична апробація. Будемо вдячні за зворотний зв’язок й інформування про досвід кращої практики взаємодії та співпраці завдяки обопільній прихильності цінностям FSC», — зазначив директор FSC Україна Павло Кравець.

Лісова сертифікація представлена в наступних областях України: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська.

Forest Stewardship Council — міжнародна неурядова некомерційна організація, метою якої є досягнення балансу екологічних, соціальних і економічних інтересів таким чином, щоб забезпечити раціональне використання лісових ресурсів і зберегти ліси для майбутніх поколінь. На сьогодні FSC представлена у 89 країнах. Загальна площа FSC-сертифікованих лісів складає 223,8 млн га.

Розвиток FSC сертифікації в Україні триває понад 20 років. Станом на березень 2021 року було сертифіковано 4,5 млн га українських лісів та видано 132 сертифікати системи ведення лісового господарства. Лісопромисловий бізнес охоплений 394 сертифікатами ланцюга постачання.

Ознайомитися з посібником можна за посиланням: http://stakeholders.fsc.org.ua/