Безпечність української харчової продукції відповідає стандартам ЄС – Лещенко

0

Політика безпечності української харчової продукції сьогодні в повній мірі відповідає стандартам ЄС.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

«Наша мета — посилювати й пришвидшувати впровадження кращих європейських практик в агросекторі. Ми активно підтримуємо позицію ЄС щодо зниження використання агрохімікатів на 50%. І для українського фермера — ця ціль адекватна. На сьогодні ми не застосовуємо настільки інтенсивні підходи у використанні мінеральних добрив і пестицидів, на відміну від сільгосптоваровиробників ЄС», — написав Лещенко.

За розрахунками науковців, Україна уже вклалася в цільові нормативи використання агрохімікатів, які ЄС закладає для себе до 2030 року. Тож подальші кроки для досягнення цілей European Green Deal це:

  • зменшення використання мінеральних добрив до 68 кг/га;
  • скорочення використання протимікробних засобів для тваринництва та аквакультури;
  • ставка на органічне виробництво – підвищення частки площі під органічними культурами до 25%.