KWS придбала селекційну компанію з виробництва насіння томатів

0

Компанія KWS продовжила розширення свого бізнес сегменту з виробництва насіння овочевих культур із придбанням Geneplanta S.r.l. – італійської компанії з виробництва насіння томатів.

Про це повідомляє прес-служба KWS.

«Ми раді вітати Geneplanta у родині KWS. За дуже короткий термін як для селекційного бізнесу команді Geneplanta вдалося сформувати досить різноманітне портфоліо насіння томатів» – зазначив Доктор Леон Броерс, член Ради Виконавчих Директорів KWS, відповідальний за науково-дослідну роботу бізнес-підрозділу Овочеві культури

Компанія KWS розвиває новий для себе бізнес сегмент насіння овочевих культур, обравши підхід органічного зростання: проводиться ретельний відбір компаній для придбання і лише ліцензовані гібриди надходять у продаж. Томати – це одна з найбільш споживаних овочевих культур у світі, а також найбільш стратегічно важлива культура для селекції KWS разом з перцем, огірками, динею та кавуном.

«Із приєднанням Geneplanta ми отримали доступ до високопродуктивного генетичного матеріалу і зможемо значно прискорити розвиток власних селекційних програм із виробництва насіння томатів у різних куточках світу», – додав керівник бізнес-підрозділу Овочеві культури компанії KWS Пол Дегріф.

Уся підрозділи компанії Geneplanta будуть повністю інтегровані у бізнес-підрозділ Овочеві культури компанії KWS. Остаточну угоду про придбання було підписано 9 березня 2021 року.