У 2020 році Україна імпортувала 42,4 тис. тонн червоної риби на загальну суму 160,8 млн $, що на 31% перевищує показник минулого року.
Про це повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
“Імпортують переважно лосось та форель: в 2020 році частка лосося склала 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%. Обсяги імпорту інших видів червоної риби незначні і становлять близько 1%. Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, так як глибоке заморожування негативно впливає на її якість. В 2020 році частка такої продукції становила 59%”, – зазначила аналіткиня УКАБ Світлана Литвин.
У цілому, за останні 5 років, обсяг імпорту червоної риби збільшився в 2,1 рази. Імпортована червона риба надходить на полиці магазинів або до переробних заводів, де з неї виготовляють готову продукцію.