Розпочався третій етап проєкту «Сімейні молочні ферми»

0

25 січня 2021 року стартував третій раунд інвестиційного проєкту «Сімейні молочні ферми».

Про це повідомляють на сторінці проєкту у Facebook, пише agroportal.ua.

«Ми успішно завершили 2 раунди інвестицій, у результаті яких приєдналось 87 інвесторів та вдалось залучити 2,7 млн грн. Завдяки залученим коштам вже вдалось відкрити 65 ферм у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Житомирській та Хмельницькій, Львівській областях», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що третій раунд триватиме до 31 березня включно, а мінімальна інвестиція становить 15 тис. грн. Кожен інвестор стає співвласником соціально відповідального бізнесу.

«Молочним бізнесом почали займатися селяни, які часто їздили на заробітки в інші країни чи регіони. Завдяки відкриттю ферм вони мають змогу працювати вдома та забезпечувати робочими місцями своїх односельців», — коментують у проєкті.

Відповідно до бізнес-плану, розробленого компанією Baker Tilly, інвестиції будуть розрахунково приносити інвесторам 12% річних з 2025 року, а вартість частки до 2030 року може зрости в 10 разів. Тож якщо інвестор вкладає 100 тис. грн сьогодні, то за 5 років, з 2025 до 2030, отримає 60 тис. грн доходу. А у 2030 році зможе продати частку за 1 млн грн з максимальною капіталізацією.

«Третій раунд стане заключним для першої фази залучення інвестицій. Далі відбудеться переоцінка вартості бізнесу», — додають організатори.

У цілому до 2026 року проєкт планує відкрити 5000 ферм, що у свою чергу надасть 20 тис. робочих місць та займе 10% українського ринку виробництва молока.