Україна та В’єтнам будуть працювати над Угодою про вільну торгівлю

0

Українсько-в’єтнамська Міжурядова комісія з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва обговорила шляхи вдосконалення товарної структури двосторонньої торгівлі, розширення асортименту експорту та імпорту та інші питання взаємовигідної співпраці між Україною та Соціалістичною Республікою В’єтнам.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Україна зацікавлена в посиленні конструктивного діалогу з в’єтнамськими партнерами з широкого кола питань. Для нас важливим є лібералізація двосторонньої торгівлі, у тому числі збільшення експорту промислових товарів та сільськогосподарської продукції. Також перспективним є реалізація спільних інвестиційних проєктів, обмін технологіями, співпраця в галузі с/г машинобудування, в енергетичному секторі, будівництві, аграрній, науковій галузях та інших пріоритетних сферах», – відзначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України , торговий представник України  Тарас Качка.

Щодо лібералізації торгівлі, присутні висловили зацікавленість в укладенні преференційної угоди між Україною і В’єтнамом. Угода про вільну торгівлю надасть бізнесу обох країн доступ до нових ринків збуту та збільшить товарообіг між країнами. Тому сторони домовились провести попередню оцінку наслідків укладення преференційної торгової угоди з урахуванням поточних економічних реалій.

Також, за результатами зустрічі, сторони домовились посилити співпрацю на рівні представників ділових кіл та напрацювати договірно-правову базу в галузі карантину та захисту рослин, стандартизації, сфері лікарських засобів, регуляторної політики та фондового ринку.