362 українські виробники продукції тваринництва можуть експортувати її до ЄС

0

Право експорту своєї продукції до Європейського Союзу мають 362 українські підприємства, які виробляють продукцію тваринного походження і до якої висуваються найсуворіші вимоги з боку ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що наразі Урядом активно проводяться реформи в галузі технічного регулювання, публічних закупівель, санітарних та фітосанітарних заходів, вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів, митної справи, здійснюються кроки, спрямовані на реформування систем охорони інтелектуальної власності.

“Успішне впровадження зазначених реформ дозволить усунути бар’єри в торгівлі та забезпечить вільніший доступ до внутрішнього ринку ЄС для наших компаній. Уже сьогодні ми бачимо, що готові йти далі в наших європейських прагненнях”, – пояснив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Він додав, що помітного прогресу також досягнуто в підготовці України до приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту, Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, впровадження програми Авторизованого економічного оператора, а також вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності на митниці відповідно до правил ЄС.

“У довгостроковій перспективі Україна зорієнтована стати європейським логістичним і транзитним хабом, провідним виробничим майданчиком та основним постачальником екологічно чистих продуктів для Європи”, – підкреслив Ігор Петрашко.