“Промисловий безвіз” зробить Україну майданчиком для світових виробництв

0

Наразі ЄС є основним торговельним партнером України з питомою вагою торгівлі товарами 40,7% від загального обсягу зовнішньої торгівлі України. Наші підприємства стають конкурентноздатні на європейському рівні, у нас йде лібералізація умов і усунення тих обмежень, які залишилися з 2015 року.

Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомляє прес-служба МЕРТ.

“Фактично з 2022 року вже буде відсутність обмеження на торгівлю промисловими товарами з ЄС. Що означає – ні мит, ні квот”, – наголосив Петрашко.

Він додав, що цього недостатньо, тому в жовтні 2020 року була розпочата активна робота щодо “промислового безвізу”, яка не велась ще з 2000-х.

“Ми можемо стати майданчиком для виробництв. Чому в нас проблема, що не використовують майданчик зараз? А тому, що будь-яка продукція, вироблена в нас, якщо постачається як складова частина для виробника у Німеччині чи у Франції, потребує додаткової сертифікації”, – пояснив Міністр.

За його словами, з “промисловим безвізом” українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.