В Україні подорожчали імпортні томати

0

Протягом двох останніх тижнів томати виробництва Туреччини на ринках України підвищуються в ціні.

Про це повідомляє EastFruit.

Причиною підвищення вартості цієї продукції стало сезонне зниження пропозиції місцевого томата в тепличних комбінатах, оскільки більшість виробників вже заявили про завершення поточного обороту даної культури.

Як зазначають аналітики EastFruit, ситуація, що склалася дозволяє українським трейдерам і далі підвищувати ціну на турецький томат. У кінці минулого тижня імпортні томати надходили в продаж за ціною 33-35 грн/кг ($ 1,16-1,23/кг). У середньому це на 17% дорожче, ніж наприкінці попереднього робочого тижня.

Відзначається, що стабільний попит оптових компаній і роздрібних мереж, а також практично повна відсутність місцевого томата дозволяють трейдерам піднімати ціни на імпортну продукцію.

За словами ключових гравців ринку, кількість пропозицій томату з Туреччини буде поступово збільшуватися, і з початку грудня саме ця продукція буде становити основний обсяг томатів на ринку України.

Треба відмітити, що на даний момент ціна на турецький томат в Україні вже в середньому на 16% вище, ніж у кінці листопада 2019 року. При цьому, оператори ринку не виключають подальшого зростання цін в сегменті імпортного томата.