Програма індексного страхування «МетеоЗахист» надає аграріям упевненості за будь-яких погодних викликів

0

П’ятий сезон поспіль завдяки програмам захисту від агрономічних ризиків компанії Syngenta індексне страхування доступне для українських сільгоспвиробників у рамках проєкту «МетеоЗахист».

Про це повідомляє прес-служба Syngenta.

У сезоні 2020 року обсяги програми «МетеоЗахист» зросли майже на 50%: було залучено 799 сільгоспвиробників. Загальна застрахована площа склала 879 тис. га, загальний розмір відшкодування — 58 млн грн. Для учасників програми впровадили електронне підписання документів — майже 90 % документів було підписано з використанням електронних цифрових підписів. Також разом з Українською біржею благодійності «ПроДобро» було започатковано благодійний проєкт, скарбничка якого поповнилася на 360 тис. грн.

«Попит на програму продовжує зростати і навіть карантин не став на заваді. На сьогодні «МетеоЗахист» залишається найбільшим за обсягами відшкодування страховим проєктом в Україні. Центр, Схід та Південь цього року отримали дуже низький рівень опадів у період цвітіння та наливу зерна соняшнику й кукурудзи. На Сході були досить високі температури для пшениці. У деяких регіонах Заходу, а також у Запорізькій та Одеській областях навпаки відзначали надмірні рівні опадів. Унаслідок чого 39 % страхових полісів були з відшкодуванням. Скажу відверто, такий показник значно вищий від наших очікувань, але ми зі своїм страховим партнером змогли здійснити всі розрахунки та забезпечити отримання відшкодування. Для цього в період карантину довелося адаптуватися, перейшовши на електронний документообіг та підписання», – зауважив керівник напряму захисту від агрономічних ризиків компанії Syngenta Роман Хрипко.