Мережа ОККО отримала 35 мільйонів USD від ЄБРР

0

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) відкрив кредитну лінію обсягом 35 мільйонів USD для мережі ОККО терміном на 7 років.

Про це повідомляє прес-служба OKKO.

Як зазначається, кошти буде використано на фінансування капітальних витрат компанії та забезпечення її потреб в оборотному капіталі, що дасть змогу ОККО розвивати як розпочаті, так і нові проєкти.

Завдяки залученим коштам компанія планує розширити свою форвардну програму із забезпечення агровиробників України матеріально-технічними ресурсами, а саме: пальним, міндобривами, природним газом, фінансами тощо. Крім цього, частину кредитних надходжень буде спрямовано на поліпшення логістичної інфраструктури, а також на вдосконалення мережі автозаправних комплексів.

«Історія співпраці нашої компанії з ЄБРР налічує майже 20 років. Завдяки фінансовій підтримці таких провідних міжнародних інституцій ОККО виросло з невеличкого регіонального підприємства у холдинг національних масштабів. Готовність ЄБРР продовжувати це партнерство, інвестувати кошти у проєкти в Україні є важливим позитивним сигналом не тільки для нас, а й для усього національного бізнесу», – прокоментував підписання кредитної угоди засновник OKKO Group Віталій Антонов.

Перші кредити від ЄБРР мережа ОККО отримала ще у 2002-2003 роках у рамках започаткованої банком програми підтримки малого й середнього бізнесу в Україні. Хоча розміри цих позик були порівняно незначними (по 1,2-1,3 мільйона USD), вони дали змогу побудувати низку сучасних автозаправних комплексів у Києві й на Заході України та закріпитися на цих ринках. Сьогодні загальний обсяг кредитного фінансування ОККО з боку ЄБРР уже перевищив 270 мільйонів USD. У 2009 році Європейський банк реконструкції і розвитку увійшов в акціонерний капітал ОККО, ставши її міноритарним співвласником.