За 11 місяців 2019/20 МР виробництво борошна в Україні склало 1,4 млн тонн проти 1,5 млн тонн минулого сезону і 1,7 млн тонн позаминулого. При цьому, у травні було вироблено рекордно низькі 100 тис. тонн продукції.
Про це розповів голова ревізійної комісії ГС «Борошномели України» Сергій Сакіркін, пише Agravery.com.
«На початку карантину ринок пожвавився, особливо в сегменті дрібної фасовки. Ніколи ще фасувальні автомати не працювали так напружено, як у березні-квітні. Завантажені були всі існуючі потужності», — зазначив пан Сергій.
За його словами, у цілому попит різко збільшився, мережі зменшили відстрочку платежу з 60−90 до 3−5 діб. Проте ажіотаж спав, запаси населенням було зроблено, ринок застиг і досі знаходиться в напівживому стані.
«Що „радує“, так це стабільність. Стабільне щорічне зменшення виробництва. У травні отримали антирекорд — було вироблено лише 100 тис. тонн борошна. Так мало продукції українські підприємства не виробляли ніколи. Ще трохи, і ми вироблятимемо нижче 100 тис. тонн на місяць», — підкреслив Сакіркін.