Агропросперіс Банк отримав 5 млн євро у гривні від EFSE

0

У рамках ініціативи Європейського союзу EU4Business Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) надав Агропросперіс Банку кредит у гривні в еквіваленті 5 мільйонів євро для фінансування сільськогосподарських підприємств.

Про це повідомляє прес-служба банку.

“Дана угода – своєчасна відповідь на потужний попит на кредити в умовах високого аграрного сезону. Отриманий кредит ще більше зміцнить здатність банку надавати необхідні гривневі кредити сільськогосподарським виробникам, які роблять важливий внесок у продовольчу безпеку, зайнятість та економічну стабільність” – йдеться в повідомленні банку.

Це вже другий кредит Банку від EFSE у рамках партнерства, яке розпочалося у січні 2019 року і в результаті якого вже було видано кредитів малим та середнім фермерам на суму еквівалентну 10,8 млн євро.

”Ми високо цінуємо глибоку відданість EFSE підтримці малих та середніх підприємств та раді співпрацювати з ними для забезпечення українських фермерів необхідним фінансуванням. В умовах пандемії та карантинних обмежень сільгоспвиробникам доводиться долати значно більше труднощів задля забезпечення національної та світової продовольчої безпеки, і проблема достатнього та своєчасного фінансування стоїть для них ще більш гостро” – прокоментував голова правління установи Сергій Щепанський.

У свою чергу голова Ради директорів EFSE Крістоф Тіскенс заявив: «Агропросперіс Банк вже довів свою тверду відданість допомозі EFSE у розширенні фінансування українських фермерів, які мають обмежений доступ до банківського кредитування. І особливо зараз – в час, коли невеликі підприємства найбільше залежать від стабільного фінансування, що допоможе їм пройти ці складні часи, – EFSE  з гордістю підтверджує партнерство з цим впливовим Банком”.