За придбану вітчизняну техніку та обладнання «Ощадбанк» виплатив 168 млн грн

0

У рамках державних програм підтримки АПК «Ощадбанк» виплатив клієнтам 168 млн грн за придбану вітчизняну техніку та обладнання.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Зазначається, що через «Ощадбанк» понад 880 агропромислових та фермерських підприємств придбали майже 46 тис. одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму понад 673  млн грн. Найбільше компенсацій отримали аграрії з Луганської, Чернігівської, Хмельницької та Львівської  областей, уточнюють в установі.

Крім того, «Ощадбанк» підписав з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства меморандум щодо участі в державних програмах підтримки АПК, тож продовжить надавати підтримку підприємствам АПК у 2020 році.

«Крім часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, планується часткова компенсація відсотків за кредитами сільськогосподарських підприємств. У рамках часткової компенсації передбачається відшкодування сплачених відсотків у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, але не вище розміру, передбаченого кредитним договором, зменшеного на 5 відсоткових пунктів» – йдеться в повідомленні.