Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів окреслила завдання на 2020 рік під час підсумкової колегії, що відбулася 25 лютого.
Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.
Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький зазначив, що ключовими напрямами спільної роботи Мінекономіки та Держпродспоживслужби є боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, безпечного й збалансованого дитячого харчування та захист прав споживачів.
«У нашій спільній діяльності важливо притримуватись командного підходу. Ми створили робочі групи за основними напрямами роботи, напрацьовуємо інформаційні матеріали, програми навчальних курсів, ініціювали в областях щотижневі інформаційні події з безпечності за участю територіальних органів Держпродспоживслужби. Крім того, ми продовжуємо працювати над ключовими напрямами, які також є пріоритетними в рамках програми діяльності Уряду – це боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, харчування дітей, захист прав споживачів. У своїй роботі ви завжди можете розраховувати на підтримку Міністерства, в тому числі і на міжнародній арені», – сказав Міністра Тарас Висоцький.
Він наголосив на необхідності об’єднання зусиль усіх органів влади для протидії появі на території Україні нового коронавірусу, зокрема, шляхом підвищення обізнаності громадян через інформаційну кампанію.
Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, у свою чергу, наголосила на необхідності активізації роботи Держпродспоживслужби у 2020 році щодо виконання Плану дій Уряду в частині зведення до мінімуму ризиків та покращення здоров’я споживачів внаслідок вживання безпечної продукції, покращення якості життя українців, підвищення рівня довіри споживачів до держави й сприянню розвитку бізнесу.
Під час колегії наголосили на необхідності забезпечити належний рівень міжвідомчої і внутрішньої комунікації, проведення широкої роз’яснювальної роботи серед громадськості з актуальних питань, які відносяться до компетенції Держпродспоживслужби, підвищення обізнаності громадян про свої права й зміцнення служби шляхом підвищення фахового рівня спеціалістів Служби.
Також зазначили, що для забезпечення об’єктивної оцінки стану роботи Держпродспоживслужби на місцях та підвищення її ефективності на рівні територіальних управлінь буде організована серія нарад з актуальних питань за участю заступника Тараса Висоцького. Зметою оптимізації діяльності та вивчення ситуації в регіонах керівництво Держпродспоживслужби започатковує періодичні робочі поїздки.