За минулий рік в Україні виробили 110 тисяч тонн меду

0

Сумарно вироблена маса меду в Україні за минулий рік – приблизно 110 тисяч тонн. Українці з’їдають близько половини викачаного продукту, приблизно 1,1 кг на людину, але у зв’язку з пандемією в 2020 році його споживання зросло.

Про це з посиланням на «Медову біржу» пише agronews.ua.

За минулий рік українці з’їли близько 50 тис. тонн. У цьому році цифра може бути така ж.

Що стосується експорту, то в березні 2020 року було поставлено за кордон 6,9 тисяч тонн меду. Основними імпортерами українського меду стали:
• Німеччина – 22%;
• Бельгія – 18%;
• Польща – 17%.

Закупівельна ціна на зовнішньому ринку становила 1,62$ за кг. У 2019 пікові закупівлі меду імпортерами припадали в порядку убування на вересень (7,9 тис. тонн), листопад (7), грудень (5,9) і березень (5,8).