В Україні зросло виробництво солоної риби

0

Протягом січня-червня 2020 року в Україні вироблено 965,4 тонн риби солоної (крім оселедців), що на 20,4 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це з посиланням на Держрибагенство пише agronews.ua.

Також зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:

  • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 905,4 тонн (+50,9%);
  • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 294,3 тонн (+21,6%);
  • риба сушена і в’ялена – 2 023 тонн (+10,2%);
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 176 тонн (+8,9%);
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 478 тонн (+8,3%);
  • риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 4 562 тонн (+6,5%);
  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 6 808 тонн (+5,7%).

Окрім цього, від початку року в Україні вироблено:

  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 5 125 тонн;
  • риба морська заморожена нерозібрана – 3 771 тонн;
  • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 665 тонн;
  • оселедці солоні – 1 574 тонн;
  • філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш – 1 109 тонн;
  • ікра інших риб – 971,2 тонн;
  • продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 342,1 тонн.