1 березня в ТРЦ «Термінал» відбудеться ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2018, організаторами якого виступає Національна асоціація цукровиків України та Всеукраїнська Аграрна Рада.
«За останній рік цукрова галузь зарекомендувала себе в якості провідного світового експортера бурякового цукру і показала, що ми можемо бути конкурентними на ринку. Цього вдалось досягнути за рахунок збільшення посівних площ, запуску додаткових виробничих потужностей та підвищення врожайності цукрових буряків. Окрім того, виробництво цукру І-ої категорії в цьому році досягнуло рекордних 50% в загальній структурі, що свідчить про те, що виробники активно модернізують виробництво та інвестують в розвиток сектору», – пояснила провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Проте, за її словами чимало роботи залишається в сфері державної підтримки та регулювання, адже все ще не вирішена логістична проблема та не затверджений механізм переходу виробництва до європейських стандартів. Саме цим питанням і буде присвячений ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018.
«Окрім того, чималу увагу буде присвячено темі експорту. Ми запросили провідних світових трейдерів, які готові ділитись з українськими виробниками своїм баченням України на світовому ринку цукру в умовах профіциту. Це важливий крок, адже раніше нас не розглядали з позиції потужного виробника та експортера», – пояснила експерт.
Окрім того, враховуючи гостру потребу виробників цукрових буряків у практичних аспектах технологій вирощування, цьогоріч для них працюватиме окрема секція «Технологія виробництва цукрових буряків». Європейські фахівці поділяться досвідом в сфері вирощування сировини з максимальною урожайністю та цукристістю, а також розкажуть, як вирощувати цукровий буряк в умовах ризику – з урахуванням надзвичайної посухи та надмірних опадів.
«Ми зібрали найкращих вітчизняних та світових експертів, які готові передати свій досвід українським аграріям, адже в сьогоднішніх умовах, ми не можемо дозволити вирощувати цукровий буряк неефективно. З кожним роком вимоги сировинних служб цукрових заводів зростають, більше уваги приділяється збільшенню цукристості, вмісту альфа-амінного азоту в коренях, тому потрібно навчити аграріїв відповідати всім сучасним вимогам», – прокоментував аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.
Окрім експертних презентацій та аналітичних оглядів на аграріїв чекають близько 30-ти виставкових стендів, де учасники конгресу можуть ознайомитися з продукцією провідних вітчизняних та закордонних компаній, які представлятимуть: сучасні гібриди насіння цукрових буряків і засоби захисту рослин, обладнання для цукрових заводів та «розумні» технології, технічні рішення і техніку для збору та зберігання врожаю цукрового буряку.