19 лютого 2020 року Уряд Республіки Молдова підтримав проєкт Закону про внесення змін до статті 21 Закону № 306/2018 «Про безпечність харчових продуктів».
Про це пише UkraineFood.org з посиланням на Держпродспоживслужбу України.
У відомстві зазначають, що схвалення проєкту дозволить відмінити положення статті 21 згаданого Закону, які забороняють імпорт до Республіки Молдова харчових продуктів з терміном придатності менше 30 днів.
Закон про внесення змін до статті 21 Закону № 306/2018 «Про безпечність харчових продуктів», який набрав чинності 22.02.2020, забороняє ввезення до Молдови харчових продуктів з терміном придатності до 90 днів у випадку, якщо до його завершення залишилося менше 30 днів, а для інших харчових продуктів імпорт забороняється, якщо до закінчення терміну їх придатності залишилося менше 60 днів.
“Такі обмеження торкнулися окремих груп товарів з коротким терміном придатності, зокрема йогуртів та інших молочних продуктів нетривалого зберігання, що експортуються до Молдови, у т.ч. й з України”, – пояснюють у Держпродспоживслужбі.
Прогнозується, що законопроєкт буде розглянуто на найближчому засіданні Парламенту Молдови.