Серед основних тенденцій галузі посилення конкуренції та екологічних вимог північноєвропейські виробники картоплі відзначають ріст ефективності виробництва при зростанні екстремальності клімату.
Про це під час засідання AHDB/Catchment Sensitive Farming у Мальтоні (Велика Британія) розповів представник картопляної компанії Руфус Пілігрим, представник картопляної компанії, що постачає та пакує картоплю R.S. Cockerill, повідомляє UkraineFood.org
Пілігрим зазначив, що галузь обслуговує вимогливих покупців, намагаючись зберегти споживання картоплі.
Зараз на півночі Європи спостерігається збільшення площі картоплі та орієнтація на зростаючі експортні ринки.
«У Бельгії вони вирощують 90 тис га картоплі. Типова родинна ферма – 150 акрів (60,7 га), вирощують і 50 акрів (20,2 га) картоплі», – розповів Руфус. – «Більшість виробників мають другу роботу і не покладаються на сільське господарство для свого основного доходу. Вони використовують сімейну працю – машини керують та обслуговують власність.
Виробники шукають три-п’ятирічні контракти, тож існує великий поштовх для підвищення продуктивності та інновацій. Промисловість просувається в Азію та Північну Америку.