В Україні виготовлятимуть особливий вид молока, що підходить для алергіків і не викликає порушень травлення.
Про це пише agronews.ua.
Сумський національний аграрний університет та ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» запускають лінію виробництва молока А2 для продажу торговельних мережах України.
Основна відмінність молока А2 від звичайного молока А1 полягає у тому, що воно містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.
«В Україні, попри досить сумну ситуацію з алергією серед дітей таких ліній немає. Відтак батьки дітей, які не перетравлюють звичайне коров’яче молоко або мають на нього алергію, змушені переходити на дороговартісні безлактозні суміші чи купувати козяче молоко у домашніх господарствах, нехтуючи вимогами санітарної безпеки», – зазначають у СНАУ.
Наукові дослідження, які були проведені в Сумському НАУ, показали, що розведення певних порід корів дає можливість отримувати безпечне та легкозасвоюване молоко А2. Такими, наприклад, є корови лебединської породи, які визнані національним надбанням.