До кінця 2020 року експорт харчових продуктів українських виробників галузі планують розширити на нові 7 країн.
Про це розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, пише AgroPolit.com.
«Ми активно працюємо над просуванням продукції на ринки. Маємо у планах на 2020 рік розширення доступу до таких ринків, як Марокко, Малайзія, США, Канада, Індія, Аргентина, Сингапур, практично увесь світ. Усі країни максимально працюють дистанційно, мало хто працює в офісах, постійно отримуємо привітання й побажання врегулювання ситуації з короновірусом у світі від наших колег з-за кордону», – поділилася пані Ольга.
Нині Держпродспоживслужба працює над сертифікацією продуктів для їхнього експорту до країн світу.
«Дуже багато звернень отримуємо щодо постачання харчових продуктів, зокрема із доданою вартістю. За останні тижні нас відкрив Сингапур на експорт перероблених харчових продуктів зі свинини, м’яса птиці. Ми працюємо над порядком і умовами сертифікації такої продукції. Є звернення Саудівської Аравії. Ця робота триває постійно, на неї карантин жодним чином не впливає», – зазначила Ольга Шевченко.