У перший тиждень січня Китай відкрив свої кордони для імпорту п’яти генетично модифікованих (ГМ) рослин і водночас спонукав поглиблення торговельних сутичок із США. Реєстрацію, зокрема, отримали сорт сої DAS-44406-6 та гібрид кукурудзи DP-4114 концерну DowDuPont та сорт сої SYHT0H2, створений Bayer CropScience та Syngenta і виведений на ринок BASF. Від останнього також на китайський ринок зайшов ріпак RF3 та MON-88302, виведений Monsanto та представлений Bayer. З початку червня 2018 р. Китай відмінив захисне мито на завезення американської сої. У 2017/18 МР, ще до торговельного конфлікту, за даними Міжнародної зернової ради (IGC), США завезли всього 24,3 млн т до Піднебесної, що становило приблизно 43% загального американського експорту сої. Те, що нині до імпорту дозволено два ГМ-сорти сої може значно вплинути на рішення щодо вирощування культур і сортів північноамериканськими фермерами під урожай 2019 року.
AgraEurope