Новинка CLAAS connect: управління машинами, управління фермою та цифрові послуги на одній платформі

0

Новий сервіс CLAAS connect запрацює 1 жовтня 2024 року в понад 30 країнах світу і пропонуватиме клієнтам CLAAS безліч цифрових рішень на одній платформі для управління машинами, фермами та точного землеробства. Крім того, CLAAS connect забезпечує прямий зв’язок із сервісними центрами, дилерами та їхніми цифровими фахівцями, які допомагають оптимізувати продуктивність машини, робочі процеси, включаючи планування завдань і документацію, а також забезпечити експлуатаційну надійність усіх машин CLAAS

Нова цифрова платформа CLAAS забезпечує прямий зв’язок із усіма цифровими рішеннями в світі продукції CLAAS і об’єднує керівників ферм, машини, співробітників і дилерські центри. Від трактора до комбайна та обладнання, від керування машиною до управління фермою, в офісі, на вашому мобільному телефоні, у кабіні: CLAAS connect забезпечує неперевершену прозорість, коли йдеться про розгортання машини та робочі процеси, що дозволяє ще швидше та більш цілеспрямовано аналізувати та покращувати робочі процеси та продуктивність машин. Крім того, безперебійний зв’язок через додаток і CEMIS 1200 з даними про сільськогосподарську машину, доступними на ходу, спрощує польову роботу для менеджерів і співробітників ферм.

CLAAS connect є невід’ємним компонентом усіх підключених машин CLAAS. Платформа оптимізує розгортання та керування машиною, спрощує зв’язок і економить час і гроші.

Управління машинами та фермою на одній платформі – навіть у дорозі

Новий CLAAS connect унікальним і простим способом об’єднує цифрові рішення для керування машинами, управління фермами та обслуговування CLAAS в одному інтерфейсі користувача з одним ідентифікатором CLAAS. CLAAS ID видається під час реєстрації, і йому можна призначати різні ролі в різних організаціях.

У CLAAS connect користувачі можуть детально переглядати окремі машини та водночас керувати робочими процесами та розгортанням машин. Для підтримки користувачів доступні два додатки:

  • Додаток CLAAS connect, який підтримує функції керування машинами та зв’язок із дилерами.
  • Додаток CLAAS connect – Farm Management – це мобільний інтерфейс управління фермою.

Перевага об’єднання цифрових рішень CLAAS на одній платформі полягає в тому, що робочі процеси можна розглядати цілісно для планування, документування та аналізу. Ця інтеграція також відображена в дизайні нового інтерфейсу користувача, який поєднує всі рішення та ставить на центральне місце легкість навігації. «CLAAS має понад 25 років досвіду в розробці цифрових рішень для машин – особливо у сфері підключення – а також для програмного забезпечення та точного землеробства», резюмує Крістіан Радонс, член Виконавчої ради Групи компанiй CLAAS, відповідальний за продаж та обслуговування. «Серед програмних рішень варто згадати, наприклад, картування врожайності на LEXION і AGROCOM, програмні рішення TELEMATICS і 365FarmNet. Спираючись на багаторічний досвід і думку наших клієнтів, ми додатково вдосконалили CLAAS connect, щоб створити зручну хмарну систему, яка надає нашим клієнтам і партнерам доступ до всіх цифрових рішень і послуг CLAAS».

Починаючи з весняного сезону 2024 року, 200 клієнтів бета-версії в п’яти країнах тестували CLAAS connect, дозволяючи використати цінний практичний досвід у стандартній версії. «Коли ми вперше використали CLAAS connect, ми з самого початку побачили, що це дуже інтуїтивно зрозуміло. І це важливо, якщо ми хочемо продовжувати використовувати програмне забезпечення в майбутньому, – підсумував свої враження Хосе Годіно, бета-клієнт із Франції. «Новий CLAAS connect дозволяє мені працювати з набагато більшою точністю, ніж раніше», — підсумував він.

Додаткова вартість для господарства в цілому

Нова цифрова екосистема не призначена виключно для підключених машин, вона також відповідає потребам користувачів машин і знарядь CLAAS. Користувачі можуть зареєструватися в будь-який час, навіть до придбання машини CLAAS. Після реєстрації вони можуть створити бажану машину в конфігураторі продуктів CLAAS і запросити пропозицію та демонстрацію. Усі машини та знаряддя CLAAS додаються до CLAAS connect під час доставки, включаючи всі відповідні дані, документацію та ліцензії. Користувачі також отримують миттєвий доступ до магазину запчастин, до всього, що стосується дилера, а також до питань технічного обслуговування та обслуговування, таких як консультант з мастил Lubricant Advisor – в офісі та в дорозі.

Крім того, користувачі можуть додавати нецифрові машини та знаряддя до CLAAS connect. Ці «аналогові» машини та знаряддя можна легко вибрати під час планування робочих процесів і задокументувати вручну. Дані зі сторонніх машин можна передавати в CLAAS connect через DataConnect і керування завданнями ISO-XML. «Новий CLAAS connect забезпечує додаткову цінність для всіх клієнтів CLAAS, незалежно від їх машин, – підкреслює Вольф-Крістіан фон Вендорф, старший віце-президент Global Digital Solutions. «Переваги використання CLAAS connect збільшуються разом із збільшенням можливостей підключення автопарку – від детального аналізу даних про машину та продуктивність до інтегрованих рішень для простого керування завданнями, автоматичного документування та керування автопарком до комплексних програм Precision Farming».

  • Нові машини CLAAS разом з усіма документами та відповідною інформацією додаються до CLAAS connect при доставці. За допомогою додатка CLAAS connect усі дані та інформація доступні з будь-якого місця.

Налаштовуваність: від даних продуктивності до геоданих

Використовуючи різні ліцензії, користувачі можуть налаштувати новий CLAAS connect відповідно до своїх потреб. Збиральні комбайни та трактори* CLAAS Connected стандартно постачаються з безкоштовною 5-річною ліцензією Machine connect. Machine connect відображає повідомлення про технічне обслуговування, повідомлення про помилки та вказує на стан програмного забезпечення машини. Крім того, Machine connect надає детальну інформацію про розгортання машини на основі аналізу часу роботи, порівняння машин, щоденних звітів і звітів про кампанії, а також відображення рівнів заповнення бака, робочих годин і налаштувань машини (наприклад, падіння двигуна, довжина різання та зазор між молотильним барабаном і простором під барабаном).

Функції комплексного управління фермою та точного землеробства можна додати до CLAAS connect, придбавши ліцензії Farm connect, Field connect і Fleet connect. Наприклад, фермери та підрядники можуть відстежувати хід роботи та стан кількох зернозбиральних комбайнів у режимі реального часу, включаючи приблизний час завершення роботи в полі. Це дає змогу точно керувати відповідними робочими процесами, такими як транспортна логістика. Додаткові функції включають керування основними даними (поля, контрольні лінії, витратні матеріали, машини та робоча сила), планування базової лінії, керування завданнями ISOXML та обмін даними в режимі онлайн щодо завдань ISOXML через GPS PILOT CEMIS 1200, документацію вручну та автоматичне розміщення пропозицій. CLAAS також створив Geocentre, центральний інструментарій для всього, що стосується польових і супутникових даних, карт врожайності, зразків ґрунту, положення машин і створення карт потенціалу та застосування.

Від офісу до машини: за допомогою CLAAS connect користувачі можуть централізовано створювати карти потенціалу та застосування на основі різних джерел даних. Карти застосування можна потім передати онлайн у вигляді файлів ISOXML на машину CLAAS через GPS PILOT CEMIS 1200. Пропозиції бронювання генеруються автоматично після виконання завдання.

DIGITAL CARE: регіональна експертиза для швидкої підтримки та високої надійності роботи

CLAAS connect пропонується та підтримується безпосередньо через дилерські центри CLAAS. Регіональні цифрові фахівці пропонують підтримку на місці з використанням та аналізом: різні пакети DIGITAL CARE доступні відповідно до вимог. Актуальні дані про машину, які можна переглядати в будь-який час і з будь-якого місця в CLAAS connect, дозволяють ідентифікувати будь-які необхідні дії та оперативно виконувати їх за допомогою дилера. «Дилерські центри відіграють таку ж важливу роль для цифрових продуктів, як і для машин. Наші клієнти хочуть мати партнера на місці, який може надати цифрову експертизу та місцеві знання, – пояснює Георг Ларшайд, віце-президент цифрового бізнесу CLAAS. Наші партнери з продажів постійно розширюють свої цифрові навички та пропозиції послуг, щоб вони могли продавати новий CLAAS connect і консультувати клієнтів, як ним.

Новий сервіс CLAAS connect доступний з 1 жовтня 2024 року в понад 30 країнах**, включаючи країни за межами ЄС, такі як Україна, Австралія, Нова Зеландія та Аргентина. Інші країни – в черзі.

* Трактори CLAAS починаючи з моделі ARION 400, всі кормозбиральні комбайни серії JAGUAR та зернозбиральні комбайни серій EVION, TRION і LEXION

* Країни, де в 2024 році запускається новий CLAAS connect: Аргентина, Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Швейцарія, Чехія, Німеччина, Данія, Естонія, Іспанія, Фінляндія, Франція, Великобританія, Хорватія, Ірландія, Італія, Казахстан, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Нова Зеландія, Польща, Португалія, Парагвай, Румунія, Швеція, Словенія, Словаччина, Україна, США, Південна Африка

Короткий огляд нової платформи CLAAS connect: 

  • Управління машинами, управління фермою та обслуговування на одній платформі.
  • Повна картина на рівні машини та ферми створює максимальну прозорість для розгортання машини та робочих процесів і забезпечує оптимізацію на основі даних.
  • Нові машини CLAAS разом з усіма документами та відповідною інформацією додаються до CLAAS connect при доставці.
  • CLAAS ID: можна призначати різні ролі в різних організаціях.
  • Прямий зв’язок із дилерськими центрами, магазинами запчастин і послугами підвищує надійність роботи
  • За допомогою додатків CLAAS connect усі дані та інформація доступні з будь-якого місця.
  • Запасні частини можна отримати та замовити на місці за допомогою додатка.
  • Функція документування, планування колії, карти внесення та автоматична обробка даних про врожайність економлять час і ефективніше використовують ресурси.
  • Зрозумілий інтерфейс і зручність роботи.
  • Прозора система ліцензування, адаптована до потреб користувачів.
  • Ліцензія на організацію незалежно від обладнання ферми
  • Вибрані функції CLAAS connect Machine Management (залежно від ліцензії):
    • Перегляд даних машин та стану кожної підключеної машини
    • Порівняння, аналіз та оптимізація даних про продуктивність машини
    • Технічна документація
    • Огляд технічного обслуговування та сповіщення про технічне обслуговування та планове обслуговування
    • Консультант щодо мастил, магазин запасних частин та документація щодо запасних частин
    • Обмін даними в режимі онлайн (GPS PILOT CEMIS 1200)
    • Дистанційне обслуговування
    • Connection Manager – з інтерфейсом API для партнерського програмного забезпечення для машинних даних, завдань і DataConnect.
  • Вибрані функції CLAAS connect Farm Management (залежно від ліцензії):
    • Реєстрація основних даних (поля, опорні лінії, витратні матеріали, машини та співробітники)
    • Управління польовими даними
    • Управління даними про врожайність і створення карт
    • Управління завданнями та автоматичне документування
    • Створення та управління опорними лініями
    • Геоцентр: польові та супутникові дані, карти врожайності, зразки ґрунту, розташування обладнання та створення карт розподілу потенціалів і карт внесення добрив
    • Управління парком обладнання від різних виробників (системи DataConnect та ISO-XML Task Management)
    • Обмін даними з партнерами та працівниками
    • Для всіх ліцензій Farm connect, Field connect та Fleet connect передбачений 30-денний безкоштовний період користування.