У 2020 році Україна експортувала до ЄС 217 210 тонн органічної продукції проти 282 427 тонн у 2019 році.
Про це йдеться у звіті Європейської комісії, пише agroportal.ua.
Загалом, за результатами 2020 року, імпорт органічної продукції до ЄС знизився на 1,9% порівняно з 2019 роком (2,79 млн тонн проти 2,85 млн тонн), а імпорт з України впав майже на чверть.
У цілому на 22% знизився імпорт напоїв та на 11% — сировини. Зменшились обсяги імпорту макухи на 22%, цукру — на 10%, олійних (окрім сої) — на 12% та зернових: пшениці — на 34% та інших — на 41%. Всі ці культури є основними в органічному експорті України.
Як відзначається у звіті Європейської комісії, Україна посіла перше місце за обсягами поставок до ЄС продукції зернових (без урахування пшениці та рису), друге місце за обсягами постачання олійних культур (-33,7%) та сої (+67,8%).
Також Україна займає 6-те місце в категорії постачання продуктів тваринництва — це мед та яйця. На 7-му місці — з постачання продукції продуктової групи «овочі та фрукти» разом із продуктами їхньої переробки.